# 13

 .

Gdansk Kolonihagehund

.

– en kartozoologisk befestelse

.

foretatt av Inge Haugane m/kolonist og bistandsfotograf Stenberg

Gdansk, 24. juli 2014 fra kl. 11.00-11.40

.

Kolonihagedyret (3)

(Gedandum catellus colonia)

.

Alle byer med respekt for seg selv har minst én kolonihage. Gdansk har to som ligger  rett ved hverandre i nærheten av gamlebyen: Kolonia Jordana og Kolonia Ochota:

Veiskilt

..

.

.

..

.

.

..

.

.

Skjermbilde 2014-07-31 kl. 15.22.22Min pesende kartozoologihund rommer de fleste av parsellene i disse to hagene som fremstår som relativt sammensmeltet.

.

Turen startet på grusveiene mellom kolonihageparsellene i steikende sol og 29 gr/celsius.

Og allerede fra første stund skulle dette vise seg å være et hundeeldorado. Enten fysisk i form av logring, auditativt i form av bjeffing, eller som varselskilter på porter og hyttevegger. Under vandringen som tok cirka 4o minutter var det kun ett eneste annet kartozoologisk funn – nemlig en sommerfugl, som jeg til overmål kun fikk et elendig bilde av! I alt ble det 16 hunder/avbildinger av hunder, så for å gjøre det hele litt enkelt: Her er et slideshow med funnene:

.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Ut over de firbeinte så var det knapt et menneske å se. Så det ble ikke noen interaksjon av en slik karakter at det oppsto en samtale rundt fenomenet kolonihage, hvordan forordningene rundt dette er i Gdansk osv. Men i det ytre var det flere likheter enn ulikheter. Noen hytter var velholdte, andre ganske nedslitt. Noen parseller hadde mange av de samme plantene og vekstene som her hjemme i Oslo, men flere av hyttene var større, og noen hadde til og med garasje.

Skjermbilde 2014-08-01 kl. 13.11.52

.

.

.

.

.

.

.Skjermbilde 2014-08-01 kl. 13.10.46

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Og, forunderlig nok, under arbeidet med å ferdigstille denne artikkelen fant jeg følgende kart som viser de formelle grenseoppgangene for dette kolonihageområdet, og det er ikke mye om å gjøre at det er et kartdyr i seg selv:

Skjermbilde 2014-07-31 kl. 15.15.49

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

..

Og helt til slutt, vane tro, et større kartutsnitt som viser hvordan Gdansk Kolonihagehund er innlemmet i stt naturlige habitat:

Større kartutsnitt

.

.

..

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Blogg på WordPress.com.